GET IN TOUCH:

CONTACT US:

Tel: +30 6947724926

Email: info@kkaragianni.com

57, Deinokratous st, Kolonaki

 Athens, 10676, Greece

© 2018 by Katerina Karagianni Architects. 

1/20

GREECE

V HOUSE,

ATHENS

The interior of the V House was a riddle of how to combing minimalism, luxury and functionality. We managed to achieve that by designing with simple and minimal lines and using the strength of the materials.The switching of materials signifies the change of uses, which therefore, are distinct without a natural obstacle. The perception of a single space that occupies the entire length and breadth of the dwelling is clear, but at the same time, there is no overlapping of the different functions.

 

White is dominating, as well as the use of ceramic gray tiles, which is the investment material on the roof, the walls and the solid furniture. The huge surface of the fireplace is highlighted by using pietra gray marble in 4 large solid pieces.

The entrance area has a double height and transmits light from the skylight top, to the ground floor. This creates a play of light, from the perimeter openings and the skylight that gives the main entrance a sense of elevation and height.The kitchen occupies a very large part of the floor plan as it includes the everyday living area. It is separated from the other functions by the use of marble benches, but is still connected visually and aesthetically.

The stairway is a very important part of the composition, as it undertakes the transport of materials to the upper level and the aesthetic connection between the two floors.


In the master bedroom and in the children's rooms, almost all furniture has been designed to create a single harmonious ensemble. The widespread use of oak, on the floor and as an investment in furniture, gives the space the warmth that these private spaces need. The bed is designed as a wooden cocoon, while the use of wood extends into the main bath and reproduces the same philosophy. Two separate walk-in-closets have been designed, which, with the use of mirror, disappear into the room.


Children's rooms are carefully designed to meet the needs of teenagers. The floor also becomes walling material to give a warm touch to the perimeter boundaries.